Data scientist real estate

Ben je een Data Scientist met een brede blik? Vind je het leuk om in een klein team, met veel ruimte voor jouw inzichten, end-to-end te werken aan onze vastgoed analytics / asset management / benchmarking / automated valuation applicaties? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Wie zijn wij en wat doen wij?

ValueMetrics is een klein en jong bedrijf, dat zich richt op het ondersteunen van woningcorporaties en institutionele vastgoedbeleggers bij het nemen van vastgoedbeslissingen. Wij werken vanuit Amsterdam en bedienen toonaangevende klanten met hoogwaardige data analytics oplossingen en met adviesopdrachten. We gaan altijd voor een lange termijn klantrelatie en zijn er trots op dat veel klanten ons als trusted advisor zien.

Door onze diepgaande kennis van de vastgoedmarkt en de actualiteit bij woningcorporaties en beleggers te combineren met het toepassen van best-of-breed Business Intelligence, Cloud-, Database- en Webtechnologie, helpen wij woningcorporaties hun vastgoedvraagstukken beter te beantwoorden. Zo maken we bijvoorbeeld het rendement van de portefeuille inzichtelijk en berekenen we hoe maatschappelijke doelen als energieduurzaamheid én een sociaal huurbeleid optimaal worden gerealiseerd.

Technologie? Op dit moment SQL Server, Tableau, QGIS, Javascript/Node.js, Bootstrap, Python, PHP. Maar we staan altijd open voor jouw ideeën. We vinden open-source en open data interessant.

De sfeer bij ons op kantoor is ontspannen. Onze medewerkers krijgen energie van werken aan complexe producten, en tegelijkertijd is er veel ruimte voor een lolletje of een goede discussie. Daarnaast vinden we het belangrijk dat iedereen de tijd krijgt om ook aan eigen ideeën te werken.

 

Wat ga jij doen?

Je gaat een belangrijke rol vervullen in het ontwikkelen en het uitrollen van onze producten. Naast het verbeteren van bestaande producten hebben we veel nieuwe ideeën waar we enthousiast van worden. Jij gaat deze ideeën samen met één of meer consultants smeden tot indrukwekkende (informatie)producten voor onze klanten en ziet dus direct het resultaat van jouw inspanningen. De precieze invulling van je rol stemmen we af op jouw capaciteiten en de richting waarin je je wilt ontwikkelen. Omdat we een platte organisatie zijn, kunnen we je goed persoonlijk begeleiden en sta je er nooit alleen voor.

 

Wat wij vragen?
 • Je bent een (young) professional met als HBO/WO-niveau studierichting bij voorkeur (bedrijfs-)wiskunde, econometrie, computer science, finance, technische bedrijfskunde of business analytics.
 • Het geeft je energie om technologie in te zetten om data te modelleren, te doorgronden en te verwerken tot informatie.
 • Je bent analytisch sterk, werkt zorgvuldig en je denkt graag in oplossingen.
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.
 • Je voelt je als een vis in het water binnen een klein team, waarin jouw mening gewaardeerd wordt.
 • Ervaring in de vastgoedbranche is interessant, maar zeker niet noodzakelijk.

 

Wij bieden:
 • Een plek in ons team van slimme en ondernemende professionals.
 • De ruimte om veel aan onze producten te ontwikkelen, maar zeker ook te leren wat een product commercieel succesvol maakt.
 • Dedicated tijd voor persoonlijke ontwikkeling en zelf gekozen experimenten om je technische skills uit te bouwen en nieuwe technologie te ontdekken.
 • Een zelfstandige, afwisselende en uitdagende functie voor 32 tot 40 uur per week.
 • Concurrerende arbeidsvoorwaarden.

 

Ben je geïnteresseerd?

Neem dan contact op met Dennis Pekelder (Product Architect), op dennis@vmetrics.nl of 06-30211434. Graag ontvangen we je CV en je motivatiebrief.